Bel: 06-48127455
 
Autorijschool Harm Vellema Beetsterzwaag

2toDrive

Vanaf 1 november 2011 hoef je niet meer te wachten tot je 18 bent om je autorijbewijs te halen! Je mag al autorijles volgen vanaf de leeftijd van 16,5 jaar! Vanaf je 17e mag je dan rijexamen doen. Slaag je voor je rijexamen, dan mag je tot je 18e verjaardag alleen rijden met een van te voren aangewezen begeleider. 2todrive zorgt ervoor dat je als jonge beginnende bestuurder rij-ervaring op kunt doen. Je mag dan alleen rijden samen met je coach die je dan tips kan geven zodat je onder relatief veilige omstandigheden rijd.

Wie mag er deelnemen aan 2todrive?
Vanaf het moment dat je 16 jaar bent mag je theorie-examen doen. Vanaf het moment dat je 16,5 jaar oud bent mag je starten met autorijles. Zodra je 17 jaar oud bent geworden mag je rij-examen doen.

Als je op je 17e slaagt voor je rijbewijs dan mag je tot je 18e alleen onder begeleiding van een coach rijden. Deze coach is er om jou als beginnend bestuurder te helpen rij-ervaring op te doen. Je kunt dus auto rijden en ondertussen profiteren van de rij-ervaring van je coach. Je coach kies je zelf (minimaal 1 en maximaal 5). Je coach moet echter wel aan een aantal eisen voldoen. Wijs je een coach aan die ook rij-instructeur is dan mag hij jonger zijn dan 27 jaar en korter in het bezit van een rijbewijs B. Als je betrapt wordt op het rijden zonder een coach die op je begeleiderspas vermeld staat dan wordt je rijbewijs door de politie ingenomen en mag je niet verder rijden. Je rijbewijs wordt dan opgestuurd naar het CBR en ongeldig verklaard.Je moet dan opnieuw theorie en praktijkexamen doen en daarnaast krijg je een boete van 100 euro.